Tafels

De tafel 'Table&Roll' is ontworpen voor de directiekamer in het Centrum voor Kunsteducatie Quintus in Kampen. Met als special feature de stalen knikker die door een parcours kan rollen; geef hem een zetje en het ijs is meteen gebroken.


Voor een stoere klant bedachten we een stoere tafel die tegen een stootje kan, maar toch geheel demontabel is en door elk trapgat past. Vanwege de constructie hebben je benen alle ruimte. Het meubel is opgebouwd uit een blad dat bestaat uit massiefhouten losse planken die bijeengehouden worden door een stalen frame. Het is kortom een flexibele doch onverzettelijke tafel.

 

Dit concept heeft als voordeel dat de mogelijkheden om te variëren groot zijn. Het eerste exemplaar moest een echt ruige tafel worden. Het houten deel is opgebouwd uit vier zogenaamde 'wagondelen', zware massief eiken balken die als vloer hebben gediend in oude spoorwagons. Het gelaste frame is alleen in de olie gezet om een industriële look te verkrijgen. 

 

Daarna volgden op verzoek enkele varianten van verschillend formaat met een veel strakker massief eiken- of essenhouten blad. Uiteraard zijn ook andere houtsoorten te gebruiken als iepen, noten, afromosia etc.

 

Eén klant wilde graag het staal in een felblauwe kleur, dus dat is in de poedercoating gezet. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk met dit proces dat een bijzonder duurzaam resultaat geeft.

 

Het concept is ook uit te voeren met de vier poten op de hoek, dus zonder dat het hout van het blad doorsteekt aan beide uiteinden. 

Ook is een ovalen blad mogelijk, zie foto's.