Proeverij De Eenhoorn

In koffie- en theehuis De Eenhoorn in Kampen draait alles om smaak. Als ruimte om proeverijen te organiseren is de eigen koffiebranderij gekozen. Kunst & Vakwerk heeft hiervoor een plan gemaakt om er een comfortabele proeverij van te maken.  

 

De Eenhoorn is gevestigd in een prachtig monumentaal pand naast sigarenfabriek De Olifant. We hebben een inrichting bedacht die voortborduurt op de vele mooie details die het gebouw rijk is. De nieuwe bar sluit aan op het reeds bestaande aanrecht. Alle andere delen zijn in diezelfde stijl voortgezet waardoor het lijkt alsof het er altijd al was . Het gebruik van eerste kwaliteit eikenhout met elegante profieltjes in combinatie met planken wanden in een traditionele doch frisse kleurstelling zorgt voor rust en gezelligheid. 

 

Een buitenkansje was om een vergeten oude nis te herstellen en van eikenhouten schappen te voorzien. Nu is het een eye-catcher en praktisch bovendien.

Opvallend is ook het 'smaakwiel': speciaal voor de Eenhoorn hebben we een muurschildering ontworpen met alle voorkomende smaak-associaties. Hiermee kunnen deelnemers aan de proeverijen hun smaak-vocabulaire testen en uitbreiden.

Ook maakten we een omlijsting voor de koelkasten en zorgden voor een nieuw maar antiek ogend houten vlonder waarop de zakken koffiebonen droog en veilig staan zodat de kwaliteit gewaarborgd is. 

 

Ga er vooral eens proeven!