Modulaire wandkast

"Ik wil graag een kast op die wand voor boeken (groot en klein), wat DVD's en CD's, snuisterijen, een TV en geluidsapparatuur. Materiaal, kleur, vorm mag je zelf uitzoeken (ik hou erg van de zee). Snoeren moeten gemakkelijk bereikbaar zijn en uit het zicht." Aldus luidde de wens van een klant.

 

Een flinke brainstorm en een paar schetsontwerpen verder zag deze wandkast het licht. Het modulaire systeem heeft als voordeel dat er eindeloos kan worden gecombineerd. De elementen zijn allemaal 30cm diep. Een aantal heeft als buitenmaat 20x30cm en de overige zijn 30x40cm. Ze zijn met eenvoudige boutjes aan elkaar te koppelen. Enkele kistjes zijn stevig vastgezet aan de muur en de rest hangt daar aan.

 

De basis van het meubel bestaat uit drie bredere en diepere kisten (30x50x50cm) op een verrijdbare plint. Dit is als geheel simpel naar voren te rijden als er iets moet gebeuren met de snoeren. In de achterste 10cm van die drie kisten zijn alle snoeren uit het zicht weggewerkt en toch gemakkelijk bereikbaar.

 

De kast elementen zijn ook los in de ruimte te plaatsen bij wijze van roomdivider. Het is kortom een wandkast met enorm veel mogelijkheden.