Stadsgehoorzaal kleedkamers

In 2012 kwam de vraag vanuit de Stadsgehoorzaal in Kampen om een ontwerp te maken voor de inrichting van de net gerenoveerde kleedkamers. In het ontwerp moest de sfeer van het gebouw - een oude school - leidend zijn. 

 

Als basis hiervoor namen we het oude vertrouwde schoolbankje met het karakteristieke pennenvakje, en een gat voor het inktpotje. 

Dit gat is in ons ontwerp geëvolueerd tot een onuitputtelijke bron van  tissues waarmee de artiesten hun make-up kunnen verwijderen. 

De spiegels zijn inklapbaar en wanneer ze zijn ingeklapt is het een schoolbord. Hierop worden door het theaterpersoneel allerlei boodschappen op geschreven, zoals: “Welkom bekende artiest!” 

De artiesten kunnen gemakkelijk hun spullen kwijt, mede dankzij de extra toegevoegde hoedenplank. Die heeft tevens als effect dat de enorme hoogte van de oude klaslokalen onderbroken wordt waardoor het ook wat gezelliger is in de kleedkamers. De reacties van de artiesten zijn zeer positief: men voelt zich door de Stadsgehoorzaal echt in de watten gelegd!