Adriaan Stam is interieur- en meubelmaker met een herkenbare stijl. Met gevoel voor historie ontwikkelt hij moderne, stijlvolle interieurs op ambachtelijke wijze.

 

Een goede verstandhouding tussen opdrachtgever en -nemer is de basis van elk project.


Een interieur wordt in eerste instantie globaal op papier en scherm ontworpen, maar ontstaat pas echt 'in het werk'. Een specifieke situatie geeft aanleiding voor bepaalde oplossingen - inbouwkasten, banken, nisjes, hoekjes, doorkijkjes - waarbij continu afwegingen worden gemaakt over maat & verhouding, materiaal en afwerking. Deze ideeën en oplossingen vormen samen een uniek geheel dat nergens anders kan bestaan of ontstaan. 

 

Adriaan Stam werkt op projectbasis voor zowel particulieren als organisaties en ondernemingen en zowel kleinschalig als grootschalig. Om tot een goed resultaat te komen is het van belang dat er een goede verstandhouding is tussen opdrachtgever en -nemer. Er wordt ook gewerkt met gedetailleerde bouwtekeningen en artist impressions, maar er moet wel een zeker vertrouwen en bewegingsvrijheid zijn. Op basis van ervaring, smaak en gevoel worden vaak ter plekke keuzes gemaakt, met een creatief en evenwichtig eindresultaat tot gevolg. 

Als eenmansbedrijf bevindt Adriaan Stam zich in een netwerk van bekwame vaklui op allerlei specialistisch gebied, dus voor een grotere klus kan hij qua capaciteit gemakkelijk opschalen. Stam zelf blijft uw aanspreekpunt.

 

Tijdens de bouw van Salon 1891 heeft hij een diverse groep van zo'n 20 vakmensen aangestuurd, waaronder timmerlieden, stukadoors, elektriciens en schilders.

Behalve in opdrachtsituatie ontwikkelt Adriaan Stam ook meubels uit een persoonlijke behoefte. Een helder, compact idee staat aan de basis van een zo minimaal, zuiver en vakkundig mogelijke uitwerking. Zo heeft hij een aantal stukken geproduceerd waarop enthousiast is gereageerd vanuit de markt. Stam wil echter de exclusiviteit behouden en zich richten op de ontwikkeling van nieuwe items, meer dan zich bezig te houden met reproductie van succesnummers. Overigens staat hij ook open voor de ideeën van een ander, die in overleg door hem verder ontwikkeld zouden kunnen worden. Stel hem daarom gerust die vraag!

 

Van de hier getoonde items zijn enkele nog beschikbaar of kunnen op aanvraag in een beperkte oplage bijgemaakt worden. Heeft u belangstelling, neem dan contact op.